Un cop d’ull a Porto

on

Conèixer països veïns a un cop d’avió sempre està bé i el millor: veure com s’hi viu i com s’hi menja.

Top Porto

Sense ànim d’entrar en detall de llocs a visitar, apunto una llista de llocs que està bé d’anar a veure. Tot i així, com t’imagines, aquest no és l’objectiu d’aquest post així que aquest tema el passarem ràpid.

Tops:

  • Pont Luis I
  • Visita a Bodegues
  • Foz de Douro pel passeig
  • Miradors de Sierra del Pilar i da Vitória
  • La Torre de los Clérigos
  • La Ribeira i les seves cases de colors
  • Plaza Liberdade + Av dos Aliados
  • Estació de tren San Bento
  • Creuer pel riu
  • Catedral
  • Llibrería Lello e Irmão
  • Mercat de Bolhão
  • Capela das Almas + Rua Santa Catarina
  • Agafar un tranvia dels antincs
  • Funicular de V.N de Gaia

La ciutat és petita, el tramvia molt còmode i fer-la caminant és la meva recomanació. Com organitzar-se la ruta ja va a cadascú. Només un avís: Porto no és precisament pla. Està ple de pujades i baixades, “cuestas” com diuen ells, prepara’t! No entenc perquè no ho havia llegit abans!

I una foto de turista:

Teca. A menjar!

Hi havia dues coses que volia provar si o si.

Francesinha

La primera, la francesinha:

Un bikini top top! El farcit interior és de carn de vedella, pernil i xoriço. Per sobre un ou ferrat i el formatge li donen un aspecte brutal. És una super-bomba-calòrica, està clar. Però està molt bo. Ole ole, per aquells que ‘de tant en tant’ ens agrada algo així guarro 😛 .

Per si li faltava companyia i calories, al voltant hi ha les patetes fregides! El resultat és una bon sandvitch (ep! que s’enfaden si de la seva estrella culinaria li dius així) que et deixa ben tip per dinar. Jo no el faria per sopar perquè no deixaria dormir. Conteníssim 😀 .

  • Preu: uns 9€. Un amunt, un avall depenent de com de turístic, bo o famós sigui el local.
  • Localització: provat a Café Santiago però molt fàcil de trobar per tot el centre històric de la ciutat.

Pastéis de Belem

L’altra, són els típics pastissos de Belem que localment s’anomenen Pastissos de nata o directament Nata:

Pastisset de pasta de full amb crema a dins (sí tio! es diu Nata i és de crema. Perquè dir-ho pel seu nom no, no?). El sabor és el típic de combinar la crema i la pasta de full, per tant bo. Per mi un pèl empalagós perquè el dolç i la crema m’atabalen però es bé.

  • Preu aproximat: entre 0,60€ i 1€ per unitat depenent del lloc.
  • Localització: fàcil de trobar, bàsicament a totes les pastisseries. Provat a varis llocs, entre ells a Cacau.

On menjar bé i econòmic

A Tasquinha

Un bon lloc cèntric i casolà per sopar. Plats casolans que no son cars i ben bons. Tracte familiar i amb gent local sopant que sempre és una bona senyal. Aquí tenim un senyor verat i unes sardines arrebossades amb un arròs caldós.

Churrasqueria Papagaio

Churrasqueria on pots deleitar carn i peix a preus correctes (10€ el plat). Compte que et cobren les tapetes (petiscos) que et porten mentre esperes! Que passin les brotxetes de porc amb verdures i les costelles, sempre acompanyadetes de les patates i l’arròs.

Cafè O Pepino

Passejar per passeig de la Ribeira i olorar peix fet a la barbacoa fa que hi caiguis segur. Menú senzill de 5 plats amb vistes al riu i econòmic (6,5€) que pots degustar a la terrassa si fa bon temps.

Pedro dos Frangos

Famós i típic restaurant on menjar Frango, pollastre. Tot i que la carta té varietat, el típic és escollir un pollo! (preu aprox per un pollastre sencer: 10€)

Casa Dias

A l’altre costat del riu, a Vila Nova de Gaia els preus pugen, sobretot si son davant del passeig però aquest local manté una bona relació qualitat preu amb el seu menú a 10€. Local petit i familiar on no et quedarás amb gana. Compte, no hi vagis tard perquè els plats del menú es van acabant com ens va passar a nosaltres i vam haver de canviar la daurada per un lluç. Que lluços que som!

Gelateria Santini

Famós per la seva història i bona reputació per la qualitat dels seus gelats .Tot i que cars (2,9€), estan molt bons.

Altres llocs de referència…

..que no he tingut el plaer de provar:

  • Taberna Santo Antonio: Cuina tradicional portuguesa a bon preu. Plats entre 7€ i 10€. Ambient familiar. Racions generoses.
  • Casa Guedes: Un clàssic. Interessant provar el porc en formatge 😮 .
  • Lareira: Bones taules d’embotit i formatges a bon preu, uns 5€.
  • DeGema Hamburgueria Artesanal: Restaurant econòmic on pots trobar una hamburguesa molt millor que la del McDonald’s, a uns 6€ aprox.
  • Conga: Local on menjar bifanas, petits entrepans de carn de porc amb salsa picant (1,95€).
  • Bacalhoeiro: Temple del bacallà amb moltes personalitzacioins. No és econòmic però és una opció. (20€/persona aprox).

Bodegues

I com no, anar a provar el vi. Vila Nova de Gaia, just creuant el pont Luis I des de Porto és la cuna de les bodegues. Ubicades aquí pel sol, el clima i perquè era una zona no urbanitzada, el poble compte amb una quantitat de bodegues per metre quadrat excepcional. Provar-les totes, per pressupost i quantitat de vi és impossible així que en deixo el resum d’algunes.

Taylor’s

A 12€ la visita feta amb audioguía i 2 tastos a l’acabar. Bodega típica i famosa. Bons vins i bon local. Personalment un pèl cara per no tenir visita guiada en persona.

Croft

Bodega més petita i familiar. Les més antiga de totes i tot i que pertany al grup Taylor’s manté la seva escència. 10€ visita guiada i 2 copes de vi. Recomanable.

Altres Bodegues:

Bom proveito!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada